Què fem?

ESQUÍ ALPÍ

A LMCE entenem l’esport, i en particular l’esqui de competició, com un complement a l’educació i formació dels nostres esportistes mitjançant el qual volem transmetre els valors propis de l’esport per tal que els siguin d’ajuda en el futur al mateix temps que busquem el seu màxim rendiment esportiu.

Per tal que això sigui així no n’hi ha prou amb esquiar molt, també ensenyem els nens i nenes a respectar uns hàbits de vida saludable, a cuidar el material, a ser respectuosos i a esforçar-se dia a dia.

Es tracta d’un procés que comença tan bon punt els nens i nenes d’entre 4 i 7 anys són capaços d’esquiar amb certa comoditat; és llavors quan l’esquí ja pot esdevenir un joc que, poc a poc, resultarà ser la seva passió. Tot seguit arriba la categoria “Aleví” (entre 8 i 12 anys), és la primera etapa on s’introdueix la vessant competitiva de l’esport, els dies d’esquí prenen format d’entrenament l’údic i arriben les primeres curses. A partir dels 13 anys comença l’etapa “Infantil” que arriba fins els 16 anys. Al llarg d’aquests anys s’adquireixen la majoria dels coneixements tècnics de base i es prepara als nens per convertir-se en esportistes; tasca de gran responsabilitat, ja que ser un esportista no és passejar un dorsal, sinó una forma de comportar-se i una dedicació que els ocuparà la major part del temps de lleure. L’etapa final, dels 17 anys en endavant és on alguns esportistes consoliden la seva formació i es beneficien plenament de l’esforç i coneixements treballats al llarg del temps i on d’altres decideixen prolongar la seva formació per arribar a l’esport d’elit.

LMCE, des de ja fa algunes temporades pot presumir d’ocupar les primeres places de la Lliga Catalana i de ser el club amb més esportistes a les seleccions autonòmiques i nacionals.

Pels pares també hi ha lloc! Tenim el grup de “Màsters”, on es pot escollir entre la pràctica de lleure o de competició però sempre amb l’objectiu de millorar el nivell d’esquí i de gaudir de la millor companyia.

A LMCE oferim entrenaments tots els festius escolars d’hivern i també alguns dies entre setmana, en total, uns 75 dies de formació que es complementen de forma opcional a l’estiu amb entrenaments físics a Cerdanya i d’esquí als Alps. Aquesta és una part important de la nostra activitat, ja que la convivència i les activitats complementàries són essencials per completar la formació.

 

ESQUÍ DE MUNTANYA

És una secció de recent creació però que ha arrelat amb força. Com no podia ser d’altra manera, ja estem posats de ple en l’organització de curses nacionals i en la formació de joves.

Va començar amb l’adhesió a la FEEC i l’organització d’activitats populars i ben aviat s’ha convertit en una part important del club on s’aprofita l’experiència en l’esquí Alpí per aplicar-la a l’Esquí de Muntanya. A més, permet oferir també activitats socials molt atractives.

El grup de formació consta de 3 nivells (iniciació, perfeccionament i competició) i realitza uns 25 dies de formació que inclouen entrenaments a la neu i també sessions teòriques per treballar aspectes com la seguretat, els primers auxilis o la utilització correcte del material.

També organitzem sortides socials, sempre amb les màximes garanties de seguretat que permeten gaudir de racons allunyats de les pistes d’esquí amb el mínim risc possible.

 

ORGANITZACIÓ D’ESDEVENIMENTS

Al club tenim un potent equip de persones amb vocació per organitzar, liderar i cronometrar tot tipus d’esdeveniments, sobretot a la neu, com curses d’esquí Alpí i Muntanya o Surf de Neu però també a l’estiu amb curses a peu o de patins “In-Line”.

Aquests esdeveniments es duen a terme sota el calendari de les federacions FECH, RFEDI, FIS o FEEC i en la majoria de casos amb estreta col·laboració amb l’estació d’esquí de La Molina, grup FGC. Aquest fet ha portat LMCE ha formar part activa en l’organització de curses de prestigi com Campionats de Catalunya, d’Espanya, copes d’Europa i del Món, així com els Campionats del Món de Surf de Neu.

 

VESSANT SOCIAL

Com no podia ser d’altra manera, tota la nostra activitat està orientada als socis i sòcies de la entitat, gràcies als quals podem desenvolupar la nostra tasca.

Al llarg de tot l’any s’organitzen activitats de lleure o formatives obertes a tots els socis per aconseguir una oferta d’interès per a tothom.